Maatalous:
Käännänkylä elää edelleen n. 50 %:sti maatalousyritystoiminnasta, johon on investoitu viimeisten vuosien aikana merkittävästi. Urakointi on eri muodoissaan (heinien ja olkien paalaus, puinti, maansiirto, puunajo, polttopuiden teko, haketus, lietteen ajo, lumen linkous jne.) lisääntynyt merkittävästi. Koneiden ja laitteiden yhteishankinnat ovat yleistyneet. Lisää neliöitä on tullut sekä sikaloihin että perunavarastoihin. Uutta peltoa on raivattu runsaasti. Kylällä toimii 23 aktiivitilaa ja 2 turkistarhaa.

VAMA-Product Oy:
Kylällä on toiminut jo vuodesta 1978 Pisilän Konepaja. Yrityksen päätoimipaikka siirtyi Ylivieskaan syksyllä 1999. Tässä yhteydessä yhtiön nimi ja yhtiömuoto muutettiin VAMA-Product Oy:ksi. Yritys työllistää tänä päivänä kokopäivätoimisesti 20 henkilöä. Osa toiminnoista jäi edelleen kylälle.

Kuljetus Lapinoja Oy: (--> TKH-Logistics Oy)
Kuljetusalan yritys, joka oli perustettu vuonna 1986. Yritys on sulautunut osaksi TKH-Logistics Oy:tä. Yrityksen toiminta kuljetusliikkeenä on lakannut.
Yrittäjä Reijo Lapinoja jatkaa toimintaa yksityisenä elinkeinonharjoittajana. Muut palvelut -linkistä löytyy palvelutoimintaan liittyviä yhteystietoja.

Kuljetus Vedenoja Oy:
Kuljetusalan yritys Kuljetus Vedenoja Oy, joka on perustettu vuonna 1990. Tällä hetkellä yrityksessä on 4 kpl erilaisia betonin siirtoon käytettäviä kuorma-autoja.

Käännän Itu ja Elo Oy:
Käännän Itu ja Elo Oy on aloittanut toimintansa Kalajoella huhtikuussa 2011. Yrittäjinä toimivat alussa Anna-Riitta Rautakoski ja Eija Kupari.
Nykyinen yrittäjä on Eija Kupari. Myynnistä vastaa Anna-Riitta Rautakoski. Käyntiosoite on Haantie 4. Lisätietoa löytyy linkistä: www.itujaelo.fi

Wanha Aapiskukko:
Wanha Aapiskukko -nimeä kantava juhlatila sijaitsee entisellä Käännänkylän koululla, jonka käyntiosoite on Haantie 4. Lisätietoa löytyy oheisesta linkistä: Wanha Aapiskukko